Buitenplaats Doornburgh -lijstenmaker

Vanaf 1 maart heb ik mijn werkplaats in Buitenplaats Doornburgh waar iedereen van harte welkom is. Maak dan even een afspraak via info@inekeschipstra.nl.

Lijstenatelier in Buitenplaats Doornburgh

Aansluitend en aanvullend op mijn fotografie ben ik op dit moment bezig met een opleiding tot lijstenmaker bij Nimeto in Utrecht. Deze hoop ik juni af te ronden om dan als gecertificeerd lijstenmaker aan de slag te gaan.

Interesse, maak een afspraak via info@inekeschipstra.nl of 06 – 57 33 24 57

Blauwdruk jongeren Leidsche Rijn

Als portretfotograaf ben ik sinds januari van dit jaar gevestigd in Leidsche Rijn bij Werkplaats Vleuten. Al een lange tijd heb ik het plan een serie te maken over jongeren. Vanaf mei dit jaar ben ik begonnen aan dit project. Voor de zomer ben ik in contact gekomen met Boris van Lieshout (Coördinator KLUB19) en heb ik een aantal jongeren mogen fotograferen. In mijn studio en in het Amadeus Lyceum tijdens de Grote Prijs van Leidsche Rijn.

KLUB19 is opgericht om de jongeren in Leidsche Rijn meer te betrekken bij culturele activiteiten. Het eigenaarschap van de jongeren en het stimuleren van jongeren om zaken zelf te organiseren is leidend. Binnen KLUB19 kunnen jongeren dus (naar eigen interesse) actief bijdragen aan programma, productie en publiciteit. Bijvoorbeeld het organiseren van een jongerenparty of festival. KLUB19 wil jongeren de kans hun talent verder te ontwikkelen, als maker of als organisator.

In de zomer heb ik kennis gemaakt met het maken van blauwdrukken. Een afdruktechniek die ik helemaal vond passen bij deze jongeren. Een blauwdruk is nl. in figuurlijke zin een ‘plan van uitvoering’ daarnaast ook een cyanotype afdruk op papier. Elke blauwdruk is uniek en met de hand gemaakt.

Natuurlijk is het ook mogelijk een blauwdruk te laten maken van u, uw kinderen of familie. Daarvoor kunt u altijd contact opnemen met mij via info@inekeschipstra.nl.