Blauwdruk jongeren

Als portretfotograaf heb ik in 2020 een studio gehad in Leidsche Rijn bij Werkplaats Vleuten. Al een lange tijd heb ik het idee gehad een serie te maken over jongeren. Voor de zomer 2020 ben ik in contact gekomen met Boris van Lieshout (Coördinator KLUB19) en heb ik een aantal jongeren mogen fotograferen. In mijn studio en in het Amadeus tijdens de Grote Prijs van Leidsche Rijn.

In de zomer heb ik kennis gemaakt met het maken van blauwdrukken. Een afdruktechniek die ik helemaal vond passen bij deze jongeren. Een blauwdruk is nl. in figuurlijke zin een ‘plan van uitvoering’ daarnaast ook een cyanotype afdruk op papier. Elke blauwdruk is uniek en met de hand gemaakt.

Van alle geportretteerde jongeren heb ik blauwdrukken gemaakt en een selectie heb ik ingelijst in op maat gemaakte lijsten.

In maart 2021 hangen de lijsten bij Knap! Studiebegeleiding in De Meern tijdens de Etalage Kunst Route in Vleuten, Maximapark en De Meern.

Op dit moment (september 2021) zijn ze te zien in Fort Maarsseveen in een bovenruimte, de ruimte waar ik voor mijn afstuderen in 2012 ook veel jongeren heb gefotografeerd. Toen met mijn analoge Hasselblad.