Inlijstingen

Bijna alles is in te lijsten van ets tot een object. Welke lijst een kunstwerk nodig heeft en de manier van inlijsten zal per kunstwerk verschillen. Hieronder een aantal mogelijkheden van inlijstingen met de belangrijkste aandachtspunten die ook weer per kunstwerk kunnen verschillen. Elk werk is uniek dus elke inlijsting ook. 

Willem van Leusden – lijst rechtstreeks om doek museaal ingelijst

Ets / aquarel inlijsten

Bij een ets zal er vaak voor een bijpassende passe partout worden gekozen en glas ter bescherming van het vaak kwetsbare werk. De moed (afdrukrand van de etsplaat) is dan vaak zichtbaar. Een aquarel zal ook vaak met een bijpassende passe partout worden ingelijst.

Doek / paneel inlijsten

Heeft u een schilderij of een paneel dan kan deze op verschillende manieren worden ingelijst met een lijst rechtstreeks om het kunstwerk of een zogenaamde baklijst waarbij er een ruimte zit tussen het kunstwerk en de lijst.

Ruimte tussen het kunstwerk en de lijst.
Ets ingelijst met passe partout en getrokken lijn.

Borduurwerk inlijsten

Een borduurwerk netjes spannen en bevestigen is een vak apart, ik doe dit altijd op een goede en omkeerbare manier. Daarbij zorg ik er altijd voor dat uw kunstwerk niet tegen het glas komt.

Foto / poster inlijsten

Het advies is altijd om foto’s niet direct tegen het glas te monteren. De foto kan dan in de toekomst gaan plakken op het glas. Ook bij een poster is het belangrijk te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Borduurwerk gespannen op een ondergrond en met passe partout omlijst.

Objecten inlijsten

Enveloppen, beelden, knuffels en andere 3D objecten kunnen worden ingelijst. hiervoor gebruik ik verschillende technieken en manieren van inlijsten en monteren die passend zijn bij het object.

Textiel inlijsten

Leren lap, kleden, t-shirts en nog veel meer items kunnen worden ingelijst. Samen kijken we per object naar de beste manier om het item zo mooi mogelijk te presenteren.

Inlijstingen
Broek ingelijst met verhoging (spacers) zodat er ruimte is tussen het object en het glas.
INEKE SCHIPSTRA